low price

Search This Blog

Οι ατελείωτες τελευταίες ημέρες των μεταγραφών…

«Δευτέρα κάτι έχω, την Τρίτη δεν αντέχω, Τετάρτη πως βαριέμαι, την Πέμπτη δεν κρατιέμαι, Παρασκευή πρωί… λα λα λα λα λα λα». Πόσο δίκιο είχαν τα στρουμφάκια. Έτσι ακριβώς κύλισε η περασμένη εβδομάδα για τον ΠΑΟΚ. Την περασμένη Παρασκευή, με την πρόκριση στα χέρια, μετά από όλα όσα έγιναν για να έρθει αυτή, ηρέμησε και μπήκε στο φινάλε των μεταγραφών..

Ο ΠΑΟΚ απάντησε σε εκείνους που αμφισβητούσαν (από τους πρώτου ήμουν και εγώ) το αν θα μπορέσει να παρουσιάσει σημαντικά σημάδια βελτίωσης εβδομάδα με την εβδομάδα και παράλληλα να σηκώσει το βάρος του αρνητισμού στο οποίο (πολύ καλά έκανε και) στάθηκε ο Ραζβάν Λουτσέσκου στις συνεντεύξεις Τύπου.

Ο Ρουμάνος την έχει μάθει, την έχει καταλάβει τη Θεσσαλονίκη. Αν αυτό που περιγράφει την ΑΕΚ είναι το «εντελώς άλλη κατάσταση» και αυτό που περιγράφει τον Ολυμπιακό είναι το «ψύχωση», ε, λοιπόν, εδώ πάνω κύριοι, έχουμε μια «εντελώς άλλη ψύχωση». Η σημερινή Παρασκευή, η επόμενη της δεύτερης αναμέτρησης με τη Ριέκα, θα ήταν ούτως ή άλλος «γεμάτη». Όσοι έζησαν τις προ διαδικτύου εποχές, θα με καταλάβουν σε αυτό που θα πω. Και εκείνοι που δούλεψαν σε εφημερίδες και ραδιόφωνα, και εκείνοι που είχαν ως πηγή πληροφόρησης αυτά τα δυο Μέσα.

Αν ο ΠΑΟΚ δεν τα κατάφερνε και έφευγε χωρίς την πρόκριση από την Κροατία, τα τηλεφωνικά κέντρα των ραδιοφωνικών σταθμών θα έσπαγαν όχι μόνο από τους ακροατές που θα ήθελαν να πουν τον πόνο τους αλλά κυρίως από εκείνους που θα ρωτούσαν «ξέρουμε τι ώρα γυρίζει η αποστολή;» για να βρεθούν στο αεροδρόμιο να τα ψάλλουν στην ομάδα.

Αν ο ΠΑΟΚ προκρινόταν, θα γινόταν πανηγύρι για το ποιους θα πρέπει να πάρει στις μεταγραφές «με τα λεφτά που πήραμε από τους ομίλους». Πάμε τώρα στην ουσία. Και να τα πάρουμε όλα από την αρχή. Ένα προς ένα. Θέση προς θέση, μπας και βγάλουμε άκρη με φόντο αυτό το άκρως τρελό φινάλε μεταγραφικής περιόδου που ζούμε..

Τερματοφύλακας

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου προσπάθησε να χειριστεί αυτή την καυτή πατάτα. Επιστρέφοντας στον ΠΑΟΚ βρήκε μια περίεργη κατάσταση καθώς είχαν γίνει μια σειρά από κινήσεις για αλλαγές. Ο Ρουμάνος τις «πάγωσε» ρισκάροντας. Έδωσε προτεραιότητα στα δικά του «παιδιά», δίνοντάς τους μια ευκαιρία. Για τον Πασχαλάκη, τα παιχνίδια των προκριματικών έμοιαζαν με συνέχεια της περσινής χρονιάς. Στιγμές δύσκολων επεμβάσεων και στιγμές εύκολων λαθών. Η συγκεκριμένη πατάτα ακόμα καίει λόγω ιδιαιτερότητας της θέσης.

Αμυντική γραμμή

Όσο κλισέ και αν ακούγεται αυτό, η… μεταγραφή για τον Λουτσέσκου στο κέντρο της άμυνας θα είναι ο Ίνγκασον, που επιστρέφει στην δράση μετά από τέσσερις μήνες απουσίες. Στα άκρα, ο Λουτσέσκου ήθελε δυο παίκτες, έναν για κάθε πλευρά, και τους πήρε. «Ψήθηκε» για τον Μπορίλ αλλά ο Τσέχος που πήγε να πάρει τη μεταγραφή πάνω του δεν τα κατάφερε και η υπόθεση έμπλεξε. Περίμενε τον Μπάμπα μέχρι το παρά πέντε και όταν κατάλαβε πως όταν πατάς σε δυο βάρκες είναι πολύ πιθανό να βρεθείς στο νερό, κατέληξε στον Σίντκλεϊ.

Μεσοαμυντική γραμμή

Εδώ και αν έγινε ένας μικρός χαμός. Το σήριαλ με τον Ντεϊόλα είχε τελικά… αίσιο τέλος διότι έτσι όπως ήρθαν τα πράγματα, εμφανίστηκε η περίπτωση Κούρτιτς, με τον Σλοβένο να δείχνει πως αποτελεί μια ποιοτική και αξιόπιστη λύση. Εσίτι και Αουγκούστο δεν τρελαίνουν τον Λουτσέσκου και η σκέψη του ήταν πως αν γίνουν αλλαγές θα πρέπει αυτές να γίνουν πολύ προσεγμένα. Ο πίθηκος, πρώτα πιάνει το επόμενο κλαδί και μετά αφήνει αυτό στο οποίο κρατιέται. Και από τη στιγμή που δεν βρέθηκε περίπτωση μεταγραφής που θα ήταν συμφωνημένη, η πόρτα εξόδου για τον Εσίτι που έφερε πρόταση και μάλιστα ικανοποιητική, δεν άνοιξε. Την ίδια στιγμή, ο Τσιγγάρας είδε πως είναι πέμπτος μετά τους Σβαμπ, Κούρτιτς, Εσίτι, Αουγκούστο και κινήθηκε προς Ατρόμητο. Αν τελικά φύγει ο Εσίτι, θα γίνει ο Τσιγγάρας τέταρτος ή θα βρεθεί άλλος χαφ; Απάντηση δεν έχω και θα σας πω στο τέλος γιατί.

Μεσοεπιθετική γραμμή

Με την επιστροφή του Λουτσέσκου, εμφανίστηκαν και οι Καντουρί και Μπίσεσβαρ. Εν τη απουσία του Ρουμάνου, είδαν περισσότερο την αρνητική από ότι την θετική τους πλευρά. Με την έλευσή του, η καλή τους πλευρά επανεμφανίστηκε, χωρίς να εξαφανιστεί η κακή τους. Είπαμε, άλλο να είναι 2018-19 και άλλο 2021-22. Ο Μπίσεσβαρ βρήκε ρυθμό αλλά δεν είναι για Κυριακή – Πέμπτη – Κυρική. Ο Καντουρί έκανε μια από τις καλύτερες εμφανίσεις του με τη φανέλα του ΠΑΟΚ και δυστυχώς υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να μην τον ξαναδούμε μέχρι τα μέσα Οκτώβρη, λόγω τραυματισμού. Το σήριαλ Τζιοβίνκο παίζει ακόμα αλλά… δεν ξέρω αν το βλέπει κανένας. Κάποια στιγμή οι δυο πλευρές βρέθηκαν στο παρά ένα, κάποια στιγμή τα έσπασαν και ψυχράθηκαν και τώρα είναι… κάπου στη μέση. Στην πορεία, μπήκε στο τραπέζι ο Λιάιτς.

Με την άμμο στην κλεψύδρα να τελειώνει και τον Σέρβο να μην είναι ελεύθερος καθώς δεσμεύεται με συμβόλαιο με τη Μπεσίκτας, θα έπρεπε να παρθεί πρώτα μια εσωτερική απόφαση και ακολούθως να γίνουν τα επόμενα βήματα προς την κατεύθυνση του 29χρονου Σέρβου μεσοεπιθετικού.

Ο Λιάιτς βρίσκεται στη «μαύρη λίστα» της Μπεσίκτας καθώς δεν υπολογίζεται, με τους Τούρκους να προσπαθούν να βρουν τη «χρυσή τομή» για τη λύση του συμβολαίου του. Ο Σέρβος έχει λαμβάνει 2,8 εκ. Ευρώ το χρόνο και στη βολοδοσκόπιση που έγινε από τους «ασπρόμαυρους» της Θεσσαλονίκης, η πλευρά του Σέρβου δέχεται να λύσει το συμβόλαιο με την Μπεσίκτας με αποζημίωση της τάξης του 50% εφόσον βρει ένα συμβόλαιο που θα του καλύπτει το υπόλοιπο ποσό. Ο ΠΑΟΚ έφτασε να κάνει πρόταση στην Μπεσίκτς ύψους 1,5 εκ. Ευρώ. Ουσιαστικά, να…πληρώσει εκείνος την αποζημίωσή του.

Όσο για τους εξτρέμ; Ειπώθηκαν πολλά για τον Κλάεσον και η συγκεκριμένη υπόθεση πλήγωσε τον ΠΑΟΚ λόγω κακής επικοινωνιακής διαχείρισης. Ναι ο ΠΑΟΚ ασχολήθηκε, ψάχτηκε, ρώτησε, συζήτησε αλλά τόσο κοντά ώστε να θεωρείται «αποτυχία» που δεν τον απέκτησε, δεν έφτασε. Κατέληξε στον Μίτριτσα, ο οποίος είναι… πιο εξτρέμ από τον Κλάεσον, ταιριάζει περισσότερο στα θέλω του Λουτσέσκου. Και, όχι. Δεν εννοώ πως του Κλάεσον «χάλασε» διότι δεν τον ήθελε ο Λουτσέσκου. Ο Κλάεσον είναι περίπου 1,85 και έχει γράψει 150 αγώνες ως παίκτης άξονα και 90 αγώνες ως εξτρέμ θυμίζοντας Καντουρί. Ο Μίτριτσα είναι 1,65, κλασικός μπουκαδόρος που παίζει στη γραμμή.

Επίθεση

Ο Νέλσον Ολιβέιρα ήταν μια 100% επιλογή Λουτσέσκου και η ρήξη χιαστού έκανε τον Ρουμάνο να πάει στη λύση Άκπομ. Αν το δει κανείς ψύχραιμα, αγωνιστικά και οικονομικά. Ο Δικέφαλος έδωσε συμβόλαιο 1,1 εκ. Ευρώ και λόγω τραυματισμού, έδωσε ένα ακόμα συμβόλαιο 800.000 Ευρώ.

«Ωραία όλα αυτά, αλλά στα ταμεία του ΠΑΟΚ, από τις πωλήσεις Τζόλη και Γιαννούλη και από την πρόκριση στους ομίλους, μπήκαν πάνω από 20 εκ. Ευρώ. Που είναι αυτά τα λεφτά; Δε θα πέσουν στην ομάδα;». Αν ήταν, θα είχαν ήδη πέσει. Έγιναν πολλές, πάρα πολλές εσωτερικές συζητήσεις και ο τρόπος που κινήθηκε ο ΠΑΟΚ μεταγραφικά, έδωσε την απάντηση. Σ πέσει η αυλαία των μεταγραφών και τότε θα γίνει η σωστή σούμα. Όχι το τι είχε στο μυαλό του ο καθένας για το αν θα έπρεπε να πέσουν τα λεφτά Τζόλη – Γιαννούλη σε μεταγραφές, το πόσα έπρεπε να πέσουν, το σε ποιες θέσεις θα έπρεπε να αποκτηθούν παίκτες, αλλά το τι είχε στο μυαλό του ο Ραζβάν Λουτσέσκου. «Ελα τώρα, σιγά μη πει οτιδήποτε. Φτιάχνει το γκρουπ του. Μεντάλιτι, μπάλανς, θα πει και ένα «για μένα πήραμε αυτούς που θέλαμε». Ας πει αυτό που θέλει, ας κάνει αυτό που θέλει, και προχωράμε.



from Repress.gr https://ift.tt/3kBJLIJ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ενημέρωση!!

Το blog χρησιμοποιείται για εκπαιδευτική και προσωπική χρήση. παρακαλείστε να αποχωρήσετε Σας ευχαριστούμε πολύ για την κατανόηση.

live sports streaming

Live Sport Streams Free, Football, Soccer, Formula 1, Moto GP, Tennis, Basketball / livesoccer.sx Live-Sport ...

ads