low price

Search This Blog

Έπαιξε όσο έπρεπε…

Έπαιξε όσο έπρεπε…

Ένα δεκάλεπτο κυριαρχίας ήταν αρκετό

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε τις επίσημες υποχρεώσεις του για τη νέα σεζόν, με μια σχετικά άνετη νίκη επί του Λαυρίου για το 2ο Super Cup και την Κυριακή το βράδυ κόντρα στον Προμηθέα θα διεκδικήσει έναν ακόμα τίτλο.

Για την ακρίβεια θα κυνηγήσει τον τίτλο που θα δώσει συνέχεια σε ένα ανεπανάληπτο ρεκόρ στον παγκόσμιο μπάσκετ, καθώς θα συμπληρώσει (μόλις από το δεύτερο επίσημο ματς της σεζόν) 27 σερί σεζόν όπου κατακτά μια τουλάχιστον κούπα. Τη 43η σε αυτό το διάστημα…

Βέβαια, για να φτάσει εκεί πρέπει να ξεπεράσει το εμπόδιο του Προμηθέα, χωρίς να είναι ακόμα έτοιμος. Το έδειξε και κόντρα στο Λαύριο, ωστόσο, είναι ξεκάθαρο πως στην Ελλάδα οι «πράσινοι» τέτοια παιχνίδια μπορούν να τα κερδίσουν και χωρίς να είναι στο 100%.

Το μεσημέρι του Σαββάτου, για παράδειγμα, χρειάστηκε να κυριαρχήσουν σε μόλις μια περίοδο για να βάλουν τις βάσεις της νίκης. Στη δεύτερη, όταν με επιμέρους 23-8, άμυνα που έκανε τους παίκτες του Σερέλη να ασφυκτιούν και να βλέπουν το καλάθι σαν βελονότρυπα, κυριαρχία στον αέρα και σωστό passing game στην επίθεση ξέφυγαν και φάνηκε να καθαρίζουν το παιχνίδι.

Φάνηκε, γιατί η αλήθεια είναι πως χρειάστηκε και η απαραίτητη σοβαρότητα στην 4η περίοδο, όταν το Λαύριο με ένα εξωπραγματικό σερί 17-0 έφτασε στο -3. Η ουσία όμως είναι πως ποτέ δεν αγχώθηκε πραγματικά ο Παναθηναϊκός, καθώς διαχειρίστηκε την κατάσταση άμεσα και αποφασιστικά.

Δεδομένα, όμως, θα προβληματίστηκε ο Δημήτρης Πρίφτης και πιθανότατα ήδη δουλεύει με τους συνεργάτες του για να «μπαλώσουν» τις… τρύπες που είδαν και οι ίδιοι. Τρύπες που μπορεί να μη στοίχισαν κόντρα στο Λαύριο, αλλά θα στοιχίσουν στην Ευρωλίγκα.

Αμυντικά έχουν ήδη μπει οι βάσεις, αυτό είναι ξεκάθαρο και ενθαρρυντικό. Αν και υπάρχουν στιγμές χαλάρωσης και έλλειψης συγκέντρωσης που “ενοχλούν” στο μάτι, αλλά δεν είναι αυτές που απασχολούν στο συγκεκριμένο χρονικό σημείο. Όπως ο ίδιος ο κόουτς έχει παραδεχθεί, η επίθεση είναι αυτή που θα χρειαστεί περισσότερο χρόνο για να λειτουργήσει.

Και η… διακοπή λειτουργίας και δημιουργίας για 7 λεπτά στον ημιτελικό της Πάτρας, έβγαλε μάτι! Είναι χαρακτηριστικό πως σε όλο το παιχνίδι ο καλύτερος δημιουργός του Παναθηναϊκού ήταν ο… Φλόιντ (3 ασίστ). Σίγουρα δεν είναι ενδεικτικό ένα παιχνίδι, αλλά φανερώνει ένα κενό, που ήδη δουλεύει για να καλύψει το προπονητικό επιτελείο.

Επίσης, ο Παναθηναϊκός θα έχει πρόβλημα αν δεν βελτιώσει αρκετά τα ποσοστά του από μακρινή απόσταση. Κόντρα στο Λαύριο οι «πράσινοι» είχαν 19% από το τρίποντο, παρότι με το εξαιρετικό passing game που θέλει ο Πρίφτης, αλλά και τις πάσες από μέσα προς τα έξω που έχει προσθέσει στα τελευταία ματς, τα περισσότερα σουτ ήταν ελεύθερα. Αυτό είναι, ωστόσο, κάτι που λογικά θα βελτιωθεί με τον χρόνο, μιας και η ομάδα διαθέτει καλούς σουτέρ.

Το ξέσπασμα του Οκάρο Ουάιτ με ένα εντυπωσιακό double-double ήταν άκρως ενθαρρυντικό, αλλά και αναμενόμενο βάσει των δυνατοτήτων που έχει ο Αμερικανός φόργουορντ. Όπως επίσης, πολλά υποσχόμενη, είναι η σοβαρή και καλή εικόνα που ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ να έχει και στα επίσημα, μετά τα φιλικά, ο Κέντρικ Πέρι. Δείχνοντας πως στο ξεκίνημα, τουλάχιστον, μπορεί να σηκώσει το βάρος του βασικού point guard, μέχρι να βρεθεί αυτό που ψάχνει το τεχνικό επιτελείο.

πηγή: panathinaikoskosmos.com

Original article: Έπαιξε όσο έπρεπε….



source https://sport.news-24.gr/%ce%ad%cf%80%ce%b1%ce%b9%ce%be%ce%b5-%cf%8c%cf%83%ce%bf-%ce%ad%cf%80%cf%81%ce%b5%cf%80%ce%b5/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ενημέρωση!!

Το blog χρησιμοποιείται για εκπαιδευτική και προσωπική χρήση. παρακαλείστε να αποχωρήσετε Σας ευχαριστούμε πολύ για την κατανόηση.

live sports streaming

Live Sport Streams Free, Football, Soccer, Formula 1, Moto GP, Tennis, Basketball / livesoccer.sx Live-Sport ...

ads