low price

Search This Blog

Ο τρόπος του Δημήτρη Πρίφτη

Ο τρόπος του Δημήτρη Πρίφτη

Tα πρώτα κερδισμένα στοιχήματα του προπονητή του.

Εμείς μπορεί να συνεχίσουμε να λέμε και να γράφουμε πως ακόμα είναι πολύ νωρίς στη σεζόν και ο Παναθηναϊκός (όπως και όλες οι ομάδες άλλωστε) έχει πολύ δρόμο ακόμα μπροστά του για να φτάσει στο επιθυμητό επίπεδο, αλλά η αλήθεια είναι ότι πλέον αρχίζουν να μετράνε τα αποτελέσματα. Πέρσι ο Παναθηναϊκός δεν μπόρεσε να βρεθεί στον τελικό του Super Cup και φέτος το θέλει δύο φορές.

Οι «πράσινοι» παίζοντας πολύ καλό μπάσκετ στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα επέβαλλαν τον ρυθμό τους, περιόρισαν το Λαύριο σε ρόλο κομπάρσου και πήραν άνετα την πρόκριση για τον αυριανό τελικό, θέλοντας να κατακτήσουν τον πρώτο τίτλο της χρονιάς.

Ένα black out εξίσου σημαντικό με την πρόκριση

Μοναδικό «μελανό» σημείο, αν μπορούμε να το χαρακτηρίσουμε έτσι, για τον Παναθηναϊκό είναι το τελευταίο πεντάλεπτο της τρίτης περιόδου όπου η ομάδα του Χρήστου Σερέλη «έτρεξε» σερί 0-17 και επέστρεψε στο ματς, εκμεταλλευόμενη τη χαλάρωση στην άμυνα της ομάδας του Πρίφτη, αλλά και τις κακές επιθετικές επιλογές. Όμως, παρά το ότι το 53-33 έγινε 53-50, οι «πράσινοι» όχι μόνο δεν πανικοβλήθηκαν αλλά παρέμειναν ψύχραιμοι, βρήκαν και πάλι την αυτοσυγκέντρωσή τους και κατάφεραν και πήραν την πρόκριση.

Το πεντάλεπτο αυτό είναι εξίσου σημαντικό με την νίκη. Είναι δεδομένο πως ο Παναθηναϊκός θα βρεθεί πολλές φορές μέσα στη σεζόν σε τέτοια κατάσταση. Σε black out δηλαδή. Και αυτό το πεντάλεπτο θα είναι για τον Δημήτρη Πρίφτη το παράδειγμα προς… αποφυγή που θα πρέπει να μελετηθεί/αναλυθεί για να αποφευχθεί στο μέλλον.

Αυτός είναι ο κανονικός Οκάρο

Εξίσου σημαντική με την πρόκριση και η εμφάνιση του Οκάρο Ουάιτ. Ο Αμερικανός ήταν ο παίκτης που το τελευταίο διάστημα είχε βρεθεί στο επίκεντρο της κριτικής και της προσοχής. Βλέπετε από τη μία ο Τζέρεμι Έβανς στο «Παύλος Γιαννακόπουλος», ανέβασε ταχύτητα και ξεχώρισε και από την άλλη ο Δημήτρης Πρίφτης που αποφάσισε να τον «κόψει» για να δώσει… χώρο στον «Ρο». Και για μία ακόμα φορά ο Δημήτρης Πρίφτης «κέρδισε» το στοίχημα. Προς το παρόν τουλάχιστον. Ο Ουάιτ έκανε την καλύτερη του εμφάνιση από την ημέρα που φόρεσε τη φανέλα με το τριφύλλι» στο στήθος τελειώνοντας το ματς με 23 πόντους και 11 ριμπάουντ. Το είχαμε αναφέρει και στο προηγούμενο blog πως ο Ουάιτ έψαχνε ένα ματς για να βρει την αυτοπεποίθηση που του έλειπε.

Οι «στρατιώτες» του Πρίφτη

Σε κάθε ματς, πλέον, φαίνεται πως ο Δημήτρης Πρίφτης έχει καταφέρει να βρει τα κατάλληλα υλικά για το μπάσκετ που θέλει να παίξει η ομάδα του. Έχουν ακουστεί πάρα πολλά λόγια για τη στελέχωση του ρόστερ (και αν και ακόμα είναι νωρίς) φαίνεται ότι από άποψης χαρακτηριστική (και πάντα σύμφωνα με τα οικονομικά δεδομένα) ο Έλληνας προπονητής με τους συνεργάτες του έκανε τις καλύτερες δυνατές επιλογές. Παίκτες-στοιχήματα που μοιάζουν ήδη… κερδισμένα. Χαρακτηριστικότερο παράδειγμα όλων αυτό του Κέντρικ Πέρι ο οποίος δείχνει πανέτοιμος να πιάσει την ευκαιρία της ζωής του από τα μαλλιά, μιας και δείχνει ικανός να ηγηθεί στην περιφέρεια της ομάδας. Την ίδια ώρα ο Πρίφτης δείχνει να διαχειρίζεται με εξαιρετικό τρόπο την επιστροφή του Νεμάνια Νέντοβιτς, ενώ Έβανς και Ουάιτ σε κάθε ματς είναι και καλύτεροι.

Ο Παναθηναϊκός έχει ακόμα πάρα πολλή δουλειά μπροστά του, αλλά είναι ηλίου φαεινότερο πως ο Πρίφτης έχει φτιάξει μια ομάδα από… στρατιώτες. Το που μπορεί να φτάσει δεν μπορεί να το πει κανείς. Θα φανεί στο… χειροκρότημα.

ΥΓ1: Μπορεί τα επίσημα παιχνίδια να ξεκίνησαν αλλά όλοι είναι ακόμα σε προετοιμασία. Ομάδες, διαιτητές, ακόμα και δημοσιογράφοι. Κριτική στη διαιτησία θα γίνεται πάντα. Είναι μέρος των αγώνων και οι διαιτητές δεν μπορούν να μένουν εκτός κουβέντας. Όποιος είδε το ματς του Παναθηναϊκού με το Λαύριο και ξέρει τουλάχιστον τα βασικά δε μπορεί να μην σχολιάσει την κάκιστη εμφάνιση του διαιτητή Συμεωνίδη. Ο ref είχε ένα πολύ άσχημο απόγευμα στην Πάτρα και δυστυχώς η συντριπτική πλειοψηφία των λανθασμένων αποφάσεών του ήταν κατά του Παναθηναϊκού. Αποκορύφωμα οι αποφάσεις του στην τρίτη περίοδο με τις συνεχόμενες φορές που ο Λιούις έκανε βήματα (γενικότερα υπήρχε θέμα με τα βήματα του Λαυρίου), αλλά και τα διαφορετικά κριτήρια που είχε ο συγκεκριμένος διαιτητής στις δύο πλευρές του γηπέδου. Θεωρούμε πως ήταν ένα κακό απόγευμα και συνεχίζουμε.

πηγή: panathinaikoskosmos.com

Original article: Ο τρόπος του Δημήτρη Πρίφτη.



source https://sport.news-24.gr/%ce%bf-%cf%84%cf%81%cf%8c%cf%80%ce%bf%cf%82-%cf%84%ce%bf%cf%85-%ce%b4%ce%b7%ce%bc%ce%ae%cf%84%cf%81%ce%b7-%cf%80%cf%81%ce%af%cf%86%cf%84%ce%b7/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ενημέρωση!!

Το blog χρησιμοποιείται για εκπαιδευτική και προσωπική χρήση. παρακαλείστε να αποχωρήσετε Σας ευχαριστούμε πολύ για την κατανόηση.

live sports streaming

Live Sport Streams Free, Football, Soccer, Formula 1, Moto GP, Tennis, Basketball / livesoccer.sx Live-Sport ...

ads