low price

Search This Blog

Tο πρόβλημα στο «10» και το 4-3-3

Tο πρόβλημα στο «10» και το 4-3-3

Aν τα «δεκάρια» συνεχίζουν να απογοητεύουν…

Ολα όσα βλέπουμε προς το παρόν στα ματς του Παναθηναϊκού, μοιάζουν λογικά βάσει όσων (δεν) έχουν συμβεί το καλοκαίρι. Καλά και άσχημα.

  • Πήρε προπονητή που θέλει η ομάδα του να παίζει ποδόσφαιρο της σημερινής εποχής και όχι με οκτώ παίκτες πίσω από τη μπάλα και αντεπιθέσεις; Αυτό προσπαθεί με τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς σε απότομη μετάβαση από τον Λάζλο Μπόλονι.
  • Δεν πήρε ηγετικό αριστεροπόδαρο στόπερ όπως ήθελε αρχικά; Παίζει με τον Σάρλια και τον Πούγγουρα δίπλα στον Βέλεθ.
  • Δεν είχε πάρει ούτε έναν παίκτη στη μεσοεπιθετική γραμμή του μέχρι τις 20 Αυγούστου και απέκτησε το τελευταίο δεκαήμερο Λούντκβιστ, Βιτάλ, Παλάσιος; Ψάχνει τώρα (και θα συνεχίζει να δοκιμάζει) ο Ιβάν τους καλύτερους συνδυασμούς παικτών μεσοεπιθετικά.
  • Περίμενε ο κόουτς (χωρίς ασφαλώς να είναι δική του η ευθύνη) πως ο Κουρμπέλης αρχικά και ο Σένκεφελντ εν συνεχεία θα ήταν έτοιμοι και διαθέσιμοι τέλη Σεπτεμβρίου – αρχές Οκτωβρίου; Εκανε το αντίστοιχο μεταγραφικό πλάνο.
  • Δεν είχε ο Παναθηναϊκός τεχνικό διευθυντή που θα έβρισκε κατάλληλη προσφορά και ομάδα σε έναν εκ των Μακέντα/Καρλίτος ώστε να αποκτηθεί βασικός φορ; Παίζει με Καρλίτος και Φώτη Ιωαννίδη, όταν οι… άλλοι έχουν Τικίνιο και Ελ Αραμπί, Αραούχο και Ανσαριφάρντ, Καμαρά, Ολιβέιρα (τραυματίας) – Ακπομ – Σφιντέρσκι.
  • Πήρε (και γρήγορα) έναν καλό δεξιό μπακ και έναν επίσης καλό αμυντικό χαφ; Κώτσιρας και Ρουμπέν Πέρεθ «στέκονται» άνετα σ’ αυτόν τον Παναθηναϊκό και βελτιώνονται από παιχνίδι σε παιχνίδι.
  • Πίστεψε στον ακριβό δανεισμό ενός 24χρονου Βραζιλιάνου που ήρθε από φουλ αγωνιστική δράση και έχει ρήτρα πώλησης ύψους 4 εκατ. Ευρώ; Βλέπουμε τι μπορεί να κάνει (δεν θα τα… κάνει σε όλα τα παιχνίδια) ο Βιτάλ.

Ολοι, έως τώρα, απέτυχαν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις του ρόλου. Δεν ξέρουμε, μπορεί να δοκιμάσει κι άλλους στο «10» ο Γιοβάνοβιτς: τον Μαουρίσιο, τον Παλάσιος, τον Βιτάλ… Ομως αν βλέπει ότι δεν του βγαίνει αυτό το χαρτί σε σερί αγώνες, κάποια στιγμή θα πρέπει να αποφασίσει αυτό που μοιάζει προφανές στα δικά μας μάτια από τώρα. Το 4-3-3. Με Πέρεθ αμυντικό μέσο, Αλεξανδρόπουλο σίγουρα και έναν εκ των Μαουρίσιο – Λούντκβιστ. Την πρώτη «ανατροπή» την έκανε στο «Κλ. Βικελίδης» όταν αποφάσισε να βγάλει εκτός ενδεκάδας παίκτες που ήταν «εξαφανισμένοι» ή είχαν κακή απόδοση στα Γιάννενα ή και με τον Απόλλωνα: Αϊτόρ, Σάρλια, Λούντκβιστ, Μαουρίσιο, Καρλίτος. Το δεύτερο βήμα θα είναι η αλλαγή διάταξης. Δεν το βλέπουμε πολύ πιθανό για να είμαστε ειλικρινείς. Ομως προς το παρόν, αυτός ο Παναθηναϊκός δεν μπορεί να υποστηρίξει το 4-2-3-1 με «δεκάρι»!

Το 4-3-3, ο Βόλος και το Φάληρο

Κι αν κάποιος σκέφτεται το 4-3-3 στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο Φάληρο την επόμενη εβδομάδα (με το οποίο κλείνει και το 1/3 του πρώτου γύρου και ο πρώτος κύκλος του πρωταθλήματος πριν από τη διακοπή λόγω εθνικής ομάδας), θυμίζουμε ότι ο Παναθηναϊκός φιλοξενεί το μεσημέρι της Κυριακής την σαφώς πιο φορμαρισμένη ομάδα του πρωταθλήματος. Οχι ότι θα κατέβαινε στη Λεωφόρο με… άγχος ο Βόλος του Γκιγιέρμο Αμπασκάλ αν είχε ηττηθεί σήμερα από τον Ατρόμητο στην έδρα του, αλλά μετά το 3/3 βάζει φτερά στα πόδια.

Προσοχή: μετράει οκτώ γκολ σε τρία ματς, έχει την καλύτερη επίθεση του πρωταθλήματος και έχει σκοράρει με κάθε τρόπο. Και σε «σετ» ματς και σε κόντρα επιθέσεις. Πολύ πιο δύσκολο ματς από της πρεμιέρας εναντίον του Απόλλωνα και από της δεύτερης αγωνιστικής, δείχνει καλύτερο σύνολο και από τον ευάλωτο αμυντικά Απόλλωνα και από τον ΠΑΣ Γιάννινα που έχασε τον Πέδρο Κόντε και στηρίζεται περισσότερο στην αμυντική λειτουργία του, όντας ο μοναδικός που δεν έχει δεχθεί γκολ στις πρώτες τρεις αγωνιστικές. Eίναι, άλλωστε και η μοναδική ομάδα που έχει διατηρήσει αναλλοίωτη την αμυντική πεντάδα της με Λοντίγκιν, Σάλιακα, Πίρσμαν, Εραμούσπε, Κάργα.

πηγή: panathinaikoskosmos.com

Original article: Tο πρόβλημα στο «10» και το 4-3-3.



source https://sport.news-24.gr/t%ce%bf-%cf%80%cf%81%cf%8c%ce%b2%ce%bb%ce%b7%ce%bc%ce%b1-%cf%83%cf%84%ce%bf-10-%ce%ba%ce%b1%ce%b9-%cf%84%ce%bf-4-3-3/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ενημέρωση!!

Το blog χρησιμοποιείται για εκπαιδευτική και προσωπική χρήση. παρακαλείστε να αποχωρήσετε Σας ευχαριστούμε πολύ για την κατανόηση.

live sports streaming

Live Sport Streams Free, Football, Soccer, Formula 1, Moto GP, Tennis, Basketball / livesoccer.sx Live-Sport ...

ads