low price

Search This Blog

Ο άνετος περίπατος της ΑΕΚ στο Καραϊσκάκη (VIDEO)

Ο άνετος περίπατος της ΑΕΚ στο Καραϊσκάκη (VIDEO)

Στο ελληνικό ποδόσφαιρο του 1978, η ΑΕΚ ήταν αυτή που έθετε τους όρους του παιχνιδιού. Ηταν η καλύτερη ελληνική ομάδα, κάτι που πιστοποίησε με την κατάκτηση του νταμπλ. Λίγους μήνες μετά, στο ξεκίνημα της σεζόν 1978-79, φρόντισε από νωρίς να δείξει ότι παρέμενε το αφεντικό, με μια καθαρή νίκη επί του Ολυμπιακού στο Καραϊσκάκη, σαν σήμερα πριν από 43 χρόνια.

Έντεκα μέρες μετά το 6-1 επί της Πόρτο και μία μέρα πριν την αναχώρηση για τη ρεβάνς της Πορτογαλίας, η ΑΕΚ «καθάρισε» και τον Ολυμπιακό με ένα γκολ του Ντούσαν Μπάγεβιτς στο 22’. Το αρχικό σουτ του Μίμη Δομάζου προσέκρουσε στο δεξί δοκάρι του Κελεσίδη και στην επαναφορά ο σέντερ φορ της ΑΕΚ πλάσαρε στα ουσιαστικά ανυπεράσπιστα δίχτυα.

Στα λεπτά που ακολούθησαν, η ΑΕΚ δεν είχε ουσιαστικό πρόβλημα να διαφυλάξει το 0-1. Ο Ολυμπιακός πίεσε και έχασε ευκαιρίες, αλλά η ομάδα του Φέρεντς Πούσκας (είχε αντικαταστήσει το προηγούμενο καλοκαίρι τον νταμπλούχο προπονητή Ζλάτκο Τσαϊκόφσκι που ήδη είχε αναλάβει την ελβετική Ζυρίχη) είχε πιο μεγάλες ευκαιρίες για το 0-2 στις αντεπιθέσεις της. Είχε μάλιστα και ένα δοκάρι στο 74’ με τον Τάκη Νικολούδη.

Η ΑΕΚ δεν λύγισε ούτε από την αναγκαστικά αλλαγή τερματοφύλακα στο 31’, όταν ο Νίκος Χρηστίδης, τραυματίας στο μάτι μετά από σύγκρουση με τον Μάικ Γαλάκο, έδωσε τη θέση του στον Λάκη Στεργιούδα. Η αλλαγή που αμέμενε ήταν μία και αυτός ήταν ο Μίλτον Βιέρα στη θέση του Μίμη Παπαϊωάννου στο ημίχρονο. Με έστω έναν «κόφτη» πλέον, η ΑΕΚ έλεγξε τον ρυθμό και «κλείδωσε» χωρίς πολύ κόπο το αποτέλεσμα.

Μετά τον αγώνα, οι άνθρωποι της ΑΕΚ δεν πανηγύριζαν αλλά επεσήμαναν το κακό ποδόσφαιρο που είχε παιχτεί. «Αν έρθει έτσι και στη Φιλαδέλφεια, θα πέσει και νέα εξάρα» δήλωσε ο Πέτρος Ραβούσης, ενώ ο Φέρεντς Πούσκας έλεγε ότι «ο κόσμος ήρθε να δει θέαμα και όχι αυτό το αίσχος».

Την ίδια στιγμή που οι νικητές έκαναν την αυτοκριτική τους, οι ηττημένοι προτιμούσαν να κάνουν δηλώσεις για τον διαιτητή Αντώνη Βασσάρα, την ώρα που οι οπαδοί τους περικύκλωναν το πούλμαν της ΑΕΚ και ανάγκαζαν τις αστυνομικές δυνάμεις να επέμβουν. Μη νομίζετε ότι έχουν αποθρασυνθεί μόνο την τελευταία εικοσαετία που οι διοικήσεις τους βίασαν το ελληνικό ποδόσφαιρο. Πάντα έτσι ήταν αυτοί: μια αγέλη ανεγκέφαλων που θεωρούσε ότι έπρεπε να κερδίζει με κάθε τρόπο και που δεν έμαθε ποτέ να χάνει.

Η σύνθεση της ΑΕΚ: Χρηστίδης (31’ Στεργιούδας) Μουσούρης, Ιντζόγλου, Ραβούσης, Νικολάου, Δομάζος, Αρδίζογλου, Νικολούδης, Μπάγεβιτς, Παπαϊωάννου (46’ Βιέρα) Μαύρος

Στις 24 Σεπτεμβρίου

24/9/61 Πανιώνιος-ΑΕΚ 0-1 (Α’ Εθνική –τρίτη νίκη σε τρία ματς με σκόρερ τον Γιώργο Πετρίδη μετά από εκτέλεση φάουλ του Κώστα Νεστορίδη στο δοκάρι)

24/9/72 AEK-Πανσερραϊκός 2-1 (Α’ Εθνική)

24/9/89 AEK-Eθνικός 2-1 (Α’ Εθνική –πρώτο γκολ του Ντανιέλ Μπατίστα για την ΑΕΚ, και μάλιστα σε βάρος της παλιάς του ομάδας, σε αγώνα κεκλεισμένων των θυρών στη Νέα Φιλαδέλφεια)

24/9/95 Εθνικός-ΑΕΚ 0-3 (Α’ Εθνική –εύκολη νίκη στην επανεμφάνιση του νεοαποκτηθέντα Τιμούρ Κετσπάγια, ενάμιση μήνα μετά το κάταγμα στο χέρι του στο ματς με τη Ρέιντζερς στη Νέα Φιλαδέλφεια) 

24/9/00 Αθηναϊκός-ΑΕΚ 0-3 (Α’ Εθνική –ο αγώνας αυτός έγινε στη Νέα Σμύρνη)

24/9/17 ΑΕΚ – Ολυμπιακός 3-2 (Επική ανατροπή από 0-2 σε 3-2) 

24/9/2021 Σεντ Γκάλεν-ΑΕΚ 0-1 (Europa League, 3ος προκριματικός γύρος- Με γκολ του Νέλσον Ολιβέιρα, η ΑΕΚ πήρε την πρόκριση για τα playoffs)


Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα – 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ πηγή: aek365.com

Original article: Ο άνετος περίπατος της ΑΕΚ στο Καραϊσκάκη (VIDEO).



source https://sport.news-24.gr/%ce%bf-%ce%ac%ce%bd%ce%b5%cf%84%ce%bf%cf%82-%cf%80%ce%b5%cf%81%ce%af%cf%80%ce%b1%cf%84%ce%bf%cf%82-%cf%84%ce%b7%cf%82-%ce%b1%ce%b5%ce%ba-%cf%83%cf%84%ce%bf-%ce%ba%ce%b1%cf%81%ce%b1%cf%8a%cf%83%ce%ba/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ενημέρωση!!

Το blog χρησιμοποιείται για εκπαιδευτική και προσωπική χρήση. παρακαλείστε να αποχωρήσετε Σας ευχαριστούμε πολύ για την κατανόηση.

live sports streaming

Live Sport Streams Free, Football, Soccer, Formula 1, Moto GP, Tennis, Basketball / livesoccer.sx Live-Sport ...

ads